Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

H ζωή ως παραμύθι




Η ΖΩΗ ΩΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Στη ζωή μας υπάρχει ένα μαγικό
ή αλλιώς μαγεία
αρκεί να τη βρεις
δεν θα έρθει μόνη
θα την καλέσεις
καθώς θα κοιμάσαι
ένα φως θα λάμψει μέσα σου

Κάποιες φορές αφήνουμε
τη σκοτεινή σκιά της ζωής
να μπει μέσα στη λιακάδα
που κρύβεται στην καρδιά

Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να βρει την ομορφιά
ακόμα και αν δεν είναι τόσο όμορφη τελικά
να ξέρεις την υπομονή
και τα όριά σου
ακόμα και αν πιάσεις το βυθό του ωκεανού σου

Αν δεν ανακαλύψεις την μαγεία
που έχεις μέσα σου
η κάθε σου ζωή
είναι μια ίδια καθημερινότητα.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕΛΤΕΚΗ
Α3


Η ζωή είναι ένα παραμύθι γιατί έχει τα καλά και τα άσχημα συναισθήματα. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο, κάθε κλάσμα δευτερολέπτου μετράει στη ζωή μας γιατί μέσα σε αυτή μπορείς να σπάσεις ρεκόρ, μπορείς να προλάβεις κάτι και πολλά άλλα διάφορα. Τα άσχημα τα προκαλούμε εμείς οι ίδιοι γιατί δεν σκεφτόμαστε τι κάνουμε πρώτα και μετά τα θαλασσώνουμε. Κάθε οικογένεια, κάθε παιδί έχει τη δική του περιπέτεια, ταξίδια και τα συναισθήματά της. Οπότε η ζωή του καθενός λειτουργεί ως παραμύθι.

ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   
Α3

Η ζωή είναι πάντοτε ένα ταξίδι. Μέσα στην ζωή όλοι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν την επιθυμία να ταξιδέψουν. Μερικοί όμως δεν μπορούν γιατί έχουν τόσα άλλα προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Πολλοί άνθρωποι ζουν μέσα στα πλούτη και τα λεφτά, αλλά η ζωή δεν είναι το χρήμα. Είναι όμως πολλά αισθήματα όπως αγάπη, πίστη, εμπιστοσύνη, και πάνω απ' όλα αλληλοβοήθεια. Γιατί να ζούμε μέσα στο ψέμα και όχι μέσα σε μια ζωή σαν παραμύθι;

ΠΕΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ  
Α3

Στη ζωή μας δεν υπάρχουν δύσκολες και εύκολες, χαράς στιγμές, υπάρχουν μόνο εμπειρίες. Κάποιες φορές οι άνθρωποι τις εμπειρίες που δεν είναι και τόσο καλές δεν τις πολυσυμπαθούν, όμως δεν ξέρουν πως αυτές που μας πονάνε είναι αυτές που μας κάνουν πιο δυνατούς. Προσπερνώντας αυτές τις δυσκολίες αποκτούμε μια ασπίδα που μας προστατεύει σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μας. Ο Θεός έχει προγραμματίσει το τι θα γίνει στο μετά και σύμφωνα με αυτό μας δίνει εμπειρίες."Κάθε εμπειρία για καλό".

ΠΕΛΤΕΚΗ ΒΑΣΩ
Α3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου