Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η μικρή πριγκίπισσα


Η μικρή πριγκίπισσα του Φ.Χ.Μπέρνετ, εκδόσεις Καλοκάθη

Εκείνο που μου άρεσε στο βιβλίο ήταν όταν το κορίτσι έφυγε από τη χώρα της και ήταν πολύ στεναχωρημένη, γιατί αυτό με συγκίνησε πολύ.
Σε όλο το βιβλίο υπάρχει μια στεναχώρια αλλά σε κάποια σημεία έχει και μια χαρά πολύ ωραία. Αυτό που μου άρεσε όμως πιο πολύ ήταν ο τίτλος του παραμυθιού, γιατί όντως ήταν μια πριγκίπισσα και όμορφη πολύ, με αισθήματα όμως.
Ο συγγραφέας μπορεί και σκέφτεται πολύ ωραία μιας και μου άρεσε το βιβλίο.
Θα έλεγα σε όλα τα παιδιά να το διαβάσουν, διότι είναι πολύ καλό αυτό το βιβλίο που λέγεται "Η μικρή πριγκίπισσα"

Ευαγγελία Άτσιου

Από το οπισθόφυλλο

Κανένα σύννεφο δε φαίνεται να σκιάζει την ευτυχία της μικρής Σάρας. Η ζωή της μοιάζει με όνειρο, με παραμύθι...Κι αυτή δεν είναι παρά η πριγκίπισσα του παραμυθιού. 
Ακόμα, όμως, και όταν τα πράγματα αλλάζουν για τη μικρή Σάρα, και από τα μετάξια και τα βελούδα του παραμυθιού βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα της παγωμένης σοφίτας, χωρίς να έχει κανέναν να νοιαστεί για κείνη, δε χάνει το κουράγιο της και εξακολουθεί να φέρεται σαν αληθινή πριγκίπισσα. Ευγενική, σεμνή, γεμάτη κατανόηση και συμπόνια γι' αυτούς που υποφέρουν, υπομένει τις κακουχίες, τις προσβολές και τις ταπεινώσεις με αξιοπρέπεια και καρτερικότητα. 
Για να ξεφύγει από την καθημερινή σκληρή πραγματικότητα, πλάθει ένα δικό της ονειρικό κόσμο και σ' αυτόν καταφεύγει κάθε βράδυ, όταν γυρίζει στη φτωχική της σοφίτα, για παρηγοριά. Όμως, η τύχη σ' ένα τόσο καλόψυχο και ευγενικό κοριτσάκι, δεν μπορεί παρά να χαμογελάσει ξανά!
Το όνειρο της μικρής πριγκίπισσας θα γίνει πραγματικότητα και όλα θα ξαναγίνουν όμορφα γι' αυτή, όταν στη ζωή της θα εμφανιστεί ο καλός μάγος, στο πρόσωπο ενός φίλου του πατέρα της, που θα την πάρει για πάντα μακριά απ' τη φτωχική σοφίτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου